Qigong for børn

Qigong for børn

Qigong for børn er foreløbigt udgivet som E-bog og trykt bog. Titlen er "Dragens morgenstræk - qigong for børn". At barnet praktiserer qigong helt fra barnsben støtter det i båden balance, koncentration og koordination. Samtidig er barnet i fuld gang med at arbejde med egen healing og opretholdelse af balance i krop sind og ånd.

Qigong for børn

Qigong er også for børn og vil være gavnligt at praktisere helt fra 3-års alderen. 

Børnene vedbliver de at arbejde med at få deres flow af qi til at bevæge sig bedst muligt rundt i kroppen. Derved kan de undgå spændinger på længere sigt.

Børn har brug for at arbejde med deres energi og energifelter, fordi de er meget højt vibrerende og opsnapper alt omkring dem. 

Her er qigong med til at styrke dem indefra og ud, så de kan navigere i deres dagligdag. De bliver mere bevidste om dem selv i forhold til deres omgivelser. 

Qigong for børn er skrevet i et let sprog og sammen med Elias har jeg optaget videoerne, der hører til. 

Børn forstår intuitivt qigong og dens bevægelser og kan leve sig ind i de billeder, der følger med praksis af qigong.

Det får barnet ud af qigong

Qigong støtter dit barn i at få mere ro helt generelt set. Derudover er qigong gavnligt for rigtig mange ting i vores hverdag. 

Herunder koncentration, bedre søvn, færre muskelspændinger, mere bevægelighed/smidighed, bedre koordination og øget forståelse for sig selv. Qigong hjælper også til at afbalancere svære følelser. 

Qigong giver bedre kropsbevidsthed og balance i hele mennesket. 

Dragens morgenstræk

Tag med dragen på tur og mød andre dyr, som dragen praktiserer qigong med. 

Dragen starter hver dag med at strække sig for at få åbnet op for energien i både lunger og hjerte. Den åbner op for at trække klar og frisk energi ind, og se det glædelige i dens liv. 

Den åbner op for inspiration og at gå gennem dagen med let sind. 

Øvelserne

Øvelserne kan være lette og de kan være svære. I fælleskab finder dyrene ud af at gøre hinandens øvelser så godt, som de nu kan. Det handler nemlig om at gøre dem så godt som muligt fremfor at det skal være perfekt. 

Dyrene har stor respekt og omsorg for hinanden i deres fælles praksis. Gennem bogen kan børn også lære, at have omsorg for hinanden, når øvelserne læres, da nogle vil synes det er let og andre svært. 


 

Bogens opbygning

Bogen er bygget op som en historie om hver enkelt dyrs øvelse. I bogen findes links til selve øvelsen, så den kan ses og læres på en skærm. 

Sidst i bogen er der et link til alle øvelserne sat sammen til en serie. Når du har lært hver enkelt øvelse, så er det lettere at lave dem alle sammen som en serie. 

Om qigong

I bogen finder du også information om qigong og hvad det kan. Der er lidt baggrundsviden om meridianbaner og livsenergi. 

Der findes også en ordliste over mange af de ord, der bruges under træning. 

Disse afsnit er primært til de voksne, da det ofte er rart med en forklaring om, hvad der sker. Børnene mærker helt instinktivt, hvad qigong gør for dem, og har således ikke brug for en masse baggrundsviden.